رفتن به محتوا
تلفن: 09128162522
تلفن : ۳۳۹۹۵۹۸۷-۳۳۹۳۰۹۴۶
thermotechnology1@yahoo.com

تهران-خیابان لاله زار جنوبی-کوچه ملانوروزی-پاساژ خندان-طبقه اول-واحد ۱

مقدمه‌ای بر قالب‌گیری تزریقی سرامیک‌ها

مقدمه‌ای بر قالب‌گیری تزریقی سرامیک‌ها
عناوین این مقاله

مقدمه: قالب‌گیری تزریقی سرامیک فرآیند تولید سرامیک با استفاده از فناوری قالب‌گیری تزریقی  برای تولید قطعات سرامیک پیچیده و دقیق است، به‌خصوص برای تولید قطعاتی که ساخت آن‌ها با روش‌های سنتی تولید سرامیک دشوار یا غیرممکن هستند. طی سال‌های اخیر، قالب‌گیری تزریقی سرامیک به دلیل توانایی تولید قطعات سرامیک با کیفیت بالا به‌صورت انبوه، سریع و مقرون‌به‌صرفه توجه زیادی را به خود معطوف کرده است. هدف مقاله حاضر بررسی فرآیند و مزایای قالب‌گیری تزریقی سرامیک است. امید است درک عمیق‌تری از این فرآیند تولید به دست آورید.

چگونگی ساخت سرامیک با قالب‌گیری تزریقی

قالب‌گیری تزریقی سرامیک شبیه تزریق پلاستیک است و از دستورالعمل زیر پیروی می‌کند.

  1. تهیه مخلوط پودر سرامیک.
  2. تزریق مخلوط به قالب با استفاده از ماشین تحت‌فشار بالا برای پر کردن حفره قالب و تولید قطعه سبز.
  3. قطعه سبز را از قالب خارج کنید و آن را در معرض جداسازی قرار دهید که شامل برداشتن چسب مورداستفاده در فرآیند قالب‌گیری تزریقی است تا قطعه سبز متخلخل باقی بماند.
  4. با گرم کردن قطعه سبز درون کوره تا دمای بالا آن را زینتر[1] کنید، این کار باعث چسبیدن ذرات سرامیکی به یکدیگر و تشکیل قطعه جامد و فشرده می‌شود.

عملیات نهایی تهیه قطعه با استفاده از عملیاتی مانند پولیش کردن، روکش کردن یا ماشین‌کاری انجام می‌شود تا سطح صاف موردنظر و دقت ابعادی حاصل شود.

درنهایت، می‌توان سرامیک‌هایی مقاومت و سختی بالا و مقاوم در برابر سایش، خوردگی و دماهای بالا به دست آورد. سرامیک‌های حاصل برای استفاده در طیف وسیعی از کاربردها ازجمله صنایع فضایی، خودروسازی، پزشکی و الکترونیکی و غیره بسیار مناسب هستند.
[1] Sinter

قالب‌گیری تزریقی سرامیک چه مزایایی دارد؟

قالب‌گیری تزریقی سرامیک مزایای بی‌شماری دارد.

  • پیشرفته‌تر: یکی از مزایای اصلی این نوع قالب‌گیری توانایی آن در تولید شکل‌ها و طرح‌های پیچیده است که دستیابی به آن‌ها با سایر روش‌های ساخت دشوار است. این فرآیند می‌تواند قطعاتی با دقت بالا و تلورانس‌های کوچک تولید کند. برای مثال، قالب‌گیری تزریقی سرامیک می‌تواند قطعاتی با ضخامت دیواره‌ برابر با 0.2 میلی‌متر و مقطعی به کوچکی 0.1 میلی‌متر تولید کند.
  • پایدارتر: قالب‌گیری تزریقی سرامیک  نسبت به روش‌های قدیمی تولید سرامیک از مواد و انرژی کمتری استفاده می‌کند، لذا برای تولیدکنندگان گزینه سبزتری است. بعلاوه، این نوع قالب‌گیری با اندازه‌گیری و کنترل دقیق مخلوط پودر سرامیک، ضمن حداقل کردن ضایعات مواد می‌تواند در مقیاس بالا قطعاتی تولید کند. استفاده از چسب‌ها هم امکان بازیافت مواد اولیه استفاده‌نشده را فراهم می‌کند و موجب کاهش بیشتر ضایعات می‌شود.
  • طیف وسیع‌تر: قالب‌گیری تزریقی سرامیک طیف وسیعی از گزینه‌های مواد ازجمله آلومینا، زیرکونیا و کاربید سیلیکون را هم فراهم می‌کند. این مواد استحکام بالا، مقاومت در برابر سایش و قابلیت‌های دمای بالا دارند که موجب می‌شوند تا مناسب طیف وسیعی از کاربردها باشند.

مشکلات قالب‌گیری تزریقی سرامیک  کدم‌اند؟

قالب‌گیری تزریقی سرامیک علیرغم مزایای فراوان مشکلاتی هم دارد. یکی از مشکلات اصلی هزینه بالای تجهیزات و ابزار موردنیاز در فرآیند آن است. بعلاوه، این فرآیند تولید پیچیده است و برای اطمینان از کیفیت و عملکرد بالا به اپراتورهای ماهر نیاز دارد.

باوجوداین، قالب‌گیری تزریقی سرامیک بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر‌ از روش‌های قدیمی تولید سرامیک است. سطح بالای اتوماسیون در فرآیند موجب کاهش هزینه‌های نیروی کار می‌شود، حال‌آنکه توانایی تولید قطعات پیچیده در یک مرحله، نیاز به عملیات ماشین‌کاری و مونتاژ ثانویه را کاهش می‌دهد.

نتیجه‌گیری

قالب‌گیری تزریقی سرامیک فرآیند ساخت ارزشمندی است که مزایای زیادی ازجمله توانایی تولید قطعات سرامیکی با کیفیت، دقت و استحکام بالا را دارد. این روش علیرغم مشکلاتش، در صنایع مختلف کاربردهایی پیدا کرده و احتمالاً با توسعه کاربرد‌های جدید و پیشرفت‌های فناوری، رشد محبوبیت آن همچنان ادامه دارد.

گروه صنعتی ترمو یکی از اصلی ترین تولید کننده رولر سرامیکی در ایران می باشد. جهت گرفتن اطلاعات بیشتر در رابطه با فروش رولر سرامیکی با شماره تلفن ۳۳۹۹۵۹۸۷ تماس حاصل فرمائید.